Los estudiantes avanzados de la Licenciatura en Nutrición: Camila de Souza, Gonzalo Mediza, Bruna Restaino, Bruna Gimenez y Nathalia Recalde te cuentan el efecto de los polifenoles en la prevención de la Diabetes Mellitus tipo 2.
Para saber más:
Guasch-Ferré M, Merino J, Sun Q, Fitó M, Salas-Salvadó J. Dietary Polyphenols, Mediterranean Diet, Prediabetes, and Type 2 Diabetes: A Narrative Review of the Evidence. Oxid Med Cell Longev. 2017;2017:6723931. doi: 10.1155/2017/6723931. Epub 2017 Aug 13. PMID: 28883903; PMCID: PMC5572601.
Ćorković I, Gašo-Sokač D, Pichler A, Šimunović J, Kopjar M. Dietary Polyphenols as Natural Inhibitors of α-Amylase and α-Glucosidase. Life (Basel). 2022 Oct 25;12(11):1692. doi: 10.3390/life12111692.
Williamson G. Effects of Polyphenols on Glucose-Induced Metabolic Changes in Healthy Human Subjects and on Glucose Transporters. Mol Nutr Food Res. 2022 Nov;66(21):e2101113. doi: 10.1002/mnfr.202101113.
Kim Y, Keogh JB, Clifton PM. Polyphenols and Glycemic Control. Nutrients. 2016 Jan 5;8(1):17. doi: 10.3390/nu8010017.
Williamson G, Sheedy K. Effects of Polyphenols on Insulin Resistance. Nutrients. 2020 Oct 14;12(10):3135. doi: 10.3390/nu12103135.

